Vazoniniai augalai, gryninantys orą miegamajame

Gaivus, grynu oru ir malonia drėgme pripildytas miegamasis ne tik gerina miego kokybę – augalai namuose išskiria deguonį, dėl kurio kvėpuojame sveikesniu, šviežesniu oru. Optimali drėgmė ir šviežias deguonis gerina odos būklę, lengvina kvėpavimą, mažina alergines reakcijas organizme. Paprasčiausias būdas gryninti orą kambariuose – įsigyti kambarinių augalų, pasižyminčių orą valančiomis savybėmis. 

Pateikiame 5 tam puikiai tinkančius vazoninius augalus, rekomenduojamus NASA mokslininkų:

🍃 Gerbera

Ne tik dailiai žydinti gėlė, bet dar ir pasižyminti intensyviomis deguonies gaminimo savybėmis. Drąsiai statykite ją ant naktinio stalelio!

🍃 SANSEVJERA

Dar žinoma tokiais šmaikščiais pavadinimais kaip „uošvės liežuvis“ ir „gyvatė saugalas“, Sansevjera yra itin populiarus, net ir nakties metu deguonį išskiriantis augalas. 

🍃 PALMĖ AREKA (PALMIKĖ)

Šilumą mėgstanti Palmikė – puiki anglies dioksido sugerėja. Pastatykite gėlę rytinės arba popietinės saulės apšviečiamame kambario kampe ir mėgaukitės grynesniu oru. 

🍃 Vėzdūnė

Dailiais baltais žiedaisžydinti Vėzdūnė efektyviai valo patalpų orą. Vis tik turime informuoti, kad šios gėlės sultys – nuodingos naminiams gyvūnams. 

🍃 Kuokštinis chlorofitas

Chlorofitas, kaip byloja pavadinimas, yra puikus deguonies gamintojas. Ši nelepi gėlė, puikiai auganti prieblandoje, kaip kempinė absorbuoja kenksmingas medžiagas ore ir grynina orą. 

Tikrai nebūtina investuoti į brangius oro filtrus – gamta mums suteikia natūralius ir patikimus oro valytojus. Tereikia atsinešt ijuos į savo namus!