Vyro miegamasis vs. poros

Vyro miegamojo erdvė dažnai asocijuojama su minimalizmu ir pilka spalva. Tačiau tik tuo tikrai nesibaigia elegantiškos poilsio erdvės idėjos. Apie tai, kurie akcentai ir momentai kuria laikui nepavaldų vyro individualumą atitinkantį miegamąjį pasakoja „Dreamon“ prekės ženklo vadovė Deimantė Stankevičienė.

Vyro miegamasis – funkcionalumo viršūnė

Vyro miegamasis tarsi urvas – toks mąstymas yra gerokai pasenęs. „Kurdami savo namų interjerą šiuolaikiniai vyrai atsigręžia net į menkiausias smulkmenas. Ši erdvė turi būti estetiška, kad svečiams būtų atverta be baimių“, – sako D. Stankevičienė.

Vyrai noriai investuoja ir į ilgalaikius pirkinius, pavyzdžiui, kokybišką lovą ar čiužinį, ir į namų tekstilę: užuolaidas, kilimą, patalynę ir netgi meno kūrinius ant sienos. „Svarbiausia nepersūdyti ir nenusaldinti“, – pabrėžia Deimantė.

Ryškiausia šiuolaikinio vyro miegamojo charakteristika išlieka funkcionalumas, t. y. jokio baldų ar dekoro pertekliaus: „Jiems viskas turi būti po ranka. Taip pat savo vietą randa tik tie daiktai, kurie atlieka aiškią funkciją“.

Ir nors kuriant poilsio oazę laimi praktiškumas, net ir didžiausi minimalizmo mėgėjai įvertina, kai miegamojo erdvėje jaučiama bent šiek tiek prabangos prieskonio. „Iš klientų pageidavimų turiu pastebėti, kad tuo prieskoniu dažnai tampa kruopščiai parinkta prabangi patalynė“, – pastebi „Dreamon“ prekės ženklo vadovė.

Personalizavimas pagal vyro hobius ar pomėgius taip pat yra dažnas būdas kuriant individualų ir kokybišką interjerą: „Tai pavyksta pasiekti per akcentus ir detales iš metalo, betono, odos ar medienos. Šios medžiagos turėtų subtiliai nešti žinutę apie vyro interesą automobiliais, žvejyba, šachmatais ar kitą veikla.“

Galiausiai, vienas iš nebūtinų, tačiau savo vietą vienišiaus miegamajame dažnai randančių elementų yra TV ir garso sistema. Viengungiai prie nieko nesitaikydami gali tai turėti net ir miegamajame, o štai gyvenantiems poroje įgyvendinti šią mintį sekasi sunkiau.

Poros miegamajame turi jaustis abiejų indėlis

Miegamasis – tai magiška erdvė, kurioje ilsisi ir kūnas, ir protas. Todėl ji turi tikti ir patikti abiem pusėms: „Tai nėra taisyklė, tačiau dažnu atveju interjero klausimai šeimoje yra patikimi moteriai, tad labai svarbu pasistengti, kad miegamasis atspindėtų abu individus“, – pataria Deimantė Stankevičienė.

Tai nėra paprasta užduotis, kaip iš pradžių gali pasirodyti. „Dreamon“ prekės ženklo vadovė pastebi, kad netgi renkantis miegamojo patalynę poros nuomonės dažnai išsiskiria: „Vyrai mieliau linksta į vienspalvę arba geometrinių raštų patalynę, o moterys, atvirkščiai, – į raštuotus, ovaliomis ar lenktomis linijomis margintus patalus.“

Pasak Deimantės, vienas iš būdų suderinti abiejų žmonių interesus – spalvų parinkimas: „Pilka – tikrai ne vienintelė ieškant kompromiso. Puikiai dera ruda, dramblio kaulo ir vos pilkos. Taip pat balta, žalia ir vos juodos. Šaltos spalvos sumaišytos su šiltomis irgi bene visada atranda harmoniją. Pavyzdžiui, mėlyna su raudono vyno ar ruda.

„Gyvenant šeimoje sukurti tokį miegamąjį, kuris atspindėtų abiejų šeimos narių individualumą, lengviausia miksuojami patalus“, – sako Deimantė. Pasak specialistės, gyvenant poroje galima derinti ir du skirtingus dizainus, o miegantiems po atskiromis antklodėmis dar paprasčiau: galima suderinti vienspalvį, dažniau vyrų mėgstamą komplektą, su jaukių moteriškų raštų dizainu.