Pažintis su linu vasaros karštyje

Juo puošėsi Kleopatra, Jaqueline Kennedy, ketvirtojo dešimtemčio damos ir vėliau hipiai bei daugybė nuotakų amžiaus viduryje. Tuomet jį primiršo ir tik XXI a. linas padarė įspūdingą sugrįžimą kaip joks kitas audinys, ir ne tik madoje, bet ir namuose.

Linas yra visapusiškas

Lino sugrįžimas akivaizdus ne tik ant podiumo, pavyzdžiui, Paulo Smitho, Valentino ar Victorios Beckham kolekcijose, bet ir interjere.

Lininė patalynė, staltiesės, servetėlės, rankšluosčiai, pledai – tai ne tik atradimai močiučių stalčiuose. Šiandien tai yra jaukių, modernių namų dalis, kuriuose vertinamas natūralumas, estetika ir funkcionalumas.

Sudėjus šiuolaikinius dizainus ir kertines savybės lino gaminiai tampa viena geidžiamiausių tekstilės prekių, ir ypač vasarą. Kodėl?

Natūralus ir tvarus

Linas yra 100 proc. natūrali medžiaga. Ir nors jo gaminimo procesas yra ilgas ir gana sudėtingas, linas yra beatliekinis produktas, nedarantis žalingo poveikio gamtai.

Sugeria skysčius

Kai karšta jis išsklaido drėgmę ir palaiko vienodą kūno temperatūrą, o žiemą sušildo.

Laidus orui

Kita vasarą nepakeičiama lino savybė – oro pralaidumas, kuris mažina prakaitavimą ir vėsina kūną.

Antibakterinis

Linas turi antibakterinių savybių ir neleidžia plisti mikrobams. Tai yra ypatingai naudinga buityje. Pavyzdžiui, lininiai virtuviniai rankšluosčiai, kuriuose mikrobai nesidaugina.

Stiprus

Lino pluoštas yra labai stiprus ir nereiklus priežiūrai. Todėl lino produktai gali tarnauti ilgiau nei daugelis kitos tekstilės gaminių.

Greitai džiūna

Ši savybė puiki ne tik karštą dieną vilkint lininius drabužius, bet ir buityje naudojant lininius rankšluosčius arba namuose turint vieną patalynės komplektą, kuri išskalbus dar tą pačią dieną galima vėl vilkti ir miegoti gaiviai.

Vizualiai įdomus

Taikant naujausias technologijas, gamybos metu linas yra balinamas, dažomas, specialiai minkštinamas skalbimo būdu, o rezultatas – estetiškas audinys, kuris užkariauja vis daugiau mūsų dėmesio ir pripažinimo.

AR ŽINOJOTE?

Lino audiniai yra 3 kartus stipresni negu medvilniniai, o jų šilumos laidumas yra 5 kartus didesnis nei vilnos ir 18 kartų nei šilko.