Idėjos, kaip atšvęsti Velykas karantine

Gali būti, kad šios Velykos yra istorinės, kai milijonai žmonių jas praleis atskirai nuo artimųjų. Kai kam liūdna, kad negalės susiburti giminės rate. Kai kurie į tai žvelgia, kaip į dar vieną iššūkį išlikti kūrybiškiems ir pozityviems. Tam ir skirtas šis blogo įrašas.

Nenurašykite marginimo

Jei namuose nėra mažų vaikų kiaušinių margininas gali prarasti dalį džiaugsmo, ypač jei vėliau jais nėra su kuo pasidalinti. Tačiau kas pasakė, kad Velykų bobutė negali palikti kiaušinių prie toliau gyvenančių artimųjų ir draugų durų? Tik nepamirškite dezinfekuoti luknešėlio.

Gaminkite, bet mažiau

O ką jei Velykų krepšelyje artimiesiems būtų ir vienas jūsų gamintas patiekalas? Tai neturi būti puota, tačiau giminės rate kiekvienas pagaminę po vieną pavasarišką patiekalą ir nudžiugins kitus, ir visiems sutaupys laiko. Jais apsikeisti galima kartu su margučiais luknešėlyje dar Velykų išvakarėse.

Rytą pradėkite meditacija

Kad Velykų rytas būtų dvasingas ir pakylėtas pradėkite jį nuo susikaupimo – meditacijos, net jei tai darote retai, o gal išvis nesate bandę. Pabandykite nusiraminti ir susitelkti į save, jei jau aplinkybės šiemet neleidžia būti mylimų žmonių būryje. Pabandykite šią meditaciją arba parašykite žinutę The BabeGuru, kad norite gauti nemokamą pamoką.

Pusryčiaukite kaip neeilinį sekmadienį

Tegul Velykų sekmadienis būna ne toks kaip visi. Po meditacijos, vietoj susisukimo į įprastą chalatą ar šuolio į treningus, suteikite sau progą pasipuošti. Išsitraukite pavasarišką derinį, išsilyginkite, net jei dalį dienos ir vėl praleisite ant sofos, ir eikite ruoštis šventiniams pusryčiams. Beje, nepamirškite bent minimaliai paserviruoti stalą bei pamerkti šviežią šaką.

Transliacija iš Vatikano

Taip, šiemet bus istoriniai metai, kai transliacijoje iš saulėtojo Vatikano nebus minios tikinčiųjų iš viso pasaulio. Tačiau šventines mišias vis tiek bus galima stebėti savo ekranuose. Nepraleiskite – juk ramybės, taikos ir bendrumo jausmo dar nebuvo per daug nei vieniems namams.

Transliacija nuo sofos

Čia jau kiekvieno pasirinkimo laisvė – ar nuo sofos, ar nuo stalo, ar iš pasivaikščiojimo gamtoje – tačiau šiais laikais susijungti bendram giminės vaizdo pokalbiui yra tikrai paprasta ir bent kažkiek gali atstoti realų buvimą kartu.

Įkvėpkite pavasario juk jau jo vidurys!

Ar jau spėjote pasimėgauti pavasariu? Velykų popietė – puiki galimybė ištrūkti ir įkvėpti gaivaus oro toliau nuo miesto. Rinkitės mažiau populiarius takus, tai padės išlaikyti karantino protokolą.

Dar daugiau pramogų Velykų vakarui

Kad vakaras būtų turiningas ir kultūringas, internete atsiveria vis daugiau galimybių virtualioms pramogoms: Niujorko MOMA nemokami meno kursai, hipnotizuojantis šokio spekaktaklis, žaidimai, metantys iššūkį jūsų žinioms. O gal norėtumėte iššūkio kūrybai? Pabandykite atkurti meno kūrinį namų sąlygomis – tai galėtų būti smagi ir namiškius vienijanti pramoga (įkvėpimai čia). Taip pat galite pakeliauti bent virtualiai (12 idėjų rasite čia), apsišviesti mados istorijoje (čia) ar išmokti ko nors naujo – SkillShare dovanoja net 2 mėn. prisijungimą prie įvairiausių kursų.

---

Džiaukimės laiku namuose. Kai vėl reikės eiti į darbą, skubėti ir stresuoti, gali būti, kad šį laiką prisiminsite su nostalgija.