Genialiai paprastos idėjos, kaip sukurti šventę vos pabudus

Su šventine nuotaika pabuskite kiekvieną šio mėnesio rytą. Kalėdiškai papuoštas miegamasis džiugins ne ką mažiau nei švieselėmis ir žaisliukais nusagstytas balkonas ar svetainė.

Tad kurią iš šių idėjų įsileisite į savo poilsio imperiją jūs? Beje, vienas bendras patarimas visiems – miegamojo dekoras turi tolygiai įsilieti į kambarį, raminti tiek savo šviesa, kvapu ar spalva bei neapkrauti erdvės. Juk pirmiausia ji yra skirta miegui.

Žvakės. Daug žvakių.

Vienas romantiškiausių, greičiausių ir lengviausių būdų pakviesti Kalėdas į miegamąjį – sudėlioti žvakes palei lovos kraštus, ant naktinio stalelio, ant palangės ir aplink. O jei dar tos žvakės raudonos ar tamsiai žalios spalvos ir su gamtos kvapais – misija 100 proc. įgyvendinta.

Šviečiančios girliandos.

Jei miegamajame yra sijos ar kitos atramos, kurias galima apvynioti šviečiančiomis girliandomis – tai yra dar viena paprasta idėja, kaip sukurti šventinę nuotaiką ten, kur ji bus įvertinta ir ryte, ir vakare.

Žaliosios girliandos.

Jei turite eglišakius primenančias girliandas, bet neturite sijų ar lovos su metaliniu rėmu galvūgalyje, tai galbūt jomis galima apgaubti miegamojo sietyną? O kad būtų dar šventiškiau – išraityti kokius nors arkinius raštus, kurių kampeliuose įrišite po kaspiną.

Vainikas. Kvepiantis mišku.

Lova dažniausiai yra pagrindinis miegamojo akcentas, o virš jos neretai kabo ir paveikslas, o gal net ir keli. O ką jeigu šventiniu laikotarpiu jį pakeistumėte vešliu ir mišku kvepiančiu kalėdiniu vainiku?

Patalynė, į kurią ne tik smagu žiūrėti

Vyno raudona arba žiemos nakties mėlyna, o gal miško žalia? Patalynės spalva kaip mat keičia kambario nuotaiką (juk, kaip minėjome, lova dažniausiai yra pagrindinis miegamojo akcentas), o kartu ir ją pakylėja! Žinoma, 100 proc. natūralaus audinio kokybiška patalynė, į kurią ne tik smagu žiūrėti, bet ir įsisukti, suteiks dar daugiau gerų emocijų.

Pagalvėlės. Patalynės deriniai.

Jei neturite biudžeto ar poreikio įsigyti pilną šventinių spalvų patalynės komplektą, užteks ir kelių vyno raudonio pagalvėlių, kurios papildys interjerą. Be to, patalynės derinimas – ypač spalvotos su vienspalve – yra vienas iš šių metų dekoro trendų.

Eglutė ir švieselės viename

Greičiausiai vienas medis jau puošia bendrą namų erdvę, tad kodėlgi ant vienos iš miegamajamo sienų neišsukus eglutės iš... lempučių? Ir jauku, ir šventiška, ir nesudėtinga. O ir savo švelnia šviesa ji primins apie artėjančias šventes vos nubudus. Juk dabar rytais būna dar taip tamsu! Tad pasilepinkite!

--

Be abejonės, kad net ir viena iš šių idėjų miegamajame suteiks daug gerų emocijų dienai prasidėjus ir jai besibaigiant. Tačiau visas šias idėjas galima lengvai jungti ir kombinuoti. O gal šiemet norite pabūti maksimalistu ir savo miegamąjį paversti kalėdine pasaka?