Po atviru dangumi

Turbūt jau niekam ne paslaptis, kad pirmiausia valgome akimis. Taigi dalis sėkmės yra tai, kaip patiektas maistas, tačiau aplinka, kurioje valgome gali atimti arba pridėti dar daugiau džiaugsmo ir gyvenimo skonio.

Sužydėjus gamtai vis daugiau maisto patirčių keliasi į lauką, kur kartais maisto patiekimui yra mažiau sąlygų ar net reikalavimų. Tačiau ar tikrai? Kelios paprastos idėjos, kaip pikniką gamtoje ar pusryčius terasoje paversti „Instagram“ verta nuotrauka ir asmenine švente

BALKONUI ARBA TERASAI

1. Ruloninė žolė – net ir nedidelis jos ruožas – priartins jus arčiau gamtos. Kaip ir minimalus apželdinimas (nors jo niekada nebus per daug) ar pamerkta sodrios spalvos gėlė.

2. Vakarienė al fresco balkone? Pasirūpinkite apšvietimu: kalėdinės girliandos, žvakės ir žibalinės lempos tam puikiai tiks.

3. Serviravimas – maistas bus daug skanesnis, jei jį patieksite gražiai: mylimuose induose, padėtuose ant lininių servetėlių.

4. Knygos – terasoje jos gali pasitarnauti kuriant skirtingų lygių paviršius, ant kurių serviruosite patiekalus ir dėliosite dekorą.

5. Tekstilė prideda jaukumo, todėl be medžiaginių servetėlių, pikniką ar lauko erdvę galima papildyti pagalvėlėmis, dirbtino kailio raižiniais, jaukiais pledais, galbūt net kilimėliu po kojomis.

PIKNIKUI

Piknikas yra puiki proga prisiminti, kodėl verta saugoti gamtą, o populiariausia pikniko tendencija šiemet – tvarumas.

Vienkartinius indus, vienkartines servetėles ir kitus vienkartinio naudojimo produktus iškylose dabar masiškai keičia tekstilė, stiklas, keramika, bambukas.

Beje, tai mažina ir po savęs paliekamų šiukšlių kiekį bei taupo jūsų pinigus.

Senesni įrašai Naujesni įrašai