Miegamojo tekstilės tendencijos 2018 m.

Prabangios ir sodrios spalvos Tiems, kam skandinaviškas minimalizmas namie, ypač miegamajame, nėra pirmas pasirinkimas, šiais metais siūloma pasinerti į prabangias ir sodrias spalvas.

Atogrąžų raštai

Ne paslaptis, kad tai, kas atsiranda ant podiumo, netrukus persikelia ir į namų interjero detales. Taip yra ir su atogrąžų raštais. Egzotiniai augalai, vaisiai, paukščiai ir pan. – šie raštai užvaldė ne tik mados namų kuriamas kolekcijas, bet ir namus.

Žaluma Iš pastarosios tendencijos išplaukia populiarioji šių metų miegamojo spalva, kurią vėlgi įnešti į savo poilsio šventovę galima gana nesudėtingai – atnaujinant patalynės komplektą, o gal išvis – vos porą pagalvėlių? Beje, tyrimais nustatyta, kad dauguma žalių atspalvių turi relaksacinį poveikį mūsų protui.

Tobulai netobula

Japoniška vabi sabi (liet. kuklus paprastumas) filosofija – tai pasipriešinimas tobulo grožio supratimui. Vabi sabi – tai kuklumas, minimalizmas, išskirtinumas ir nelygios formos. „Ši filosofija yra pritaikoma ir renkantis patalynę. Pavyzdžiui, netobulai tobulą lininį komplektą lovai, visiškai nesukant sau galvos dėl lyginimo“, – sako DREAMON Lietuvoje pagamintos patalynės kūrėjai.

Individualumas

Absoliutaus individualumo savo miegamajame galima pasiekti renkantis papildomus aksesuarus – pavyzdžiui, pagalvėles, kurios gali būti ne tik įvairių spalvų, bet ir tekstūrų, formų bei dydžių. Taip visas kambarys įgauna visiškai unikalų vaizdą, kurį sukūrėte Jūs.

Minimalizmas

Jau ne vienus metus populiarus minimalistinis interjeras nei šiemet, nei artimoje ateityje niekur nedings. Tiems, kurie garbina šią filosofiją ir jaučiasi geriausiai mažiausiai detalių apkrautose erdvėse, siūloma rinktis vienspalvę arba griežtų geometrinių formų išmargintą satino ar lino patalynę.