7 patarimai gerai dienos pradžiai

If you win morning, you win the day.

rašytojas ir verslininkas Timotis Ferisas

Sakoma, kaip pradėsi dieną, tokia ji ir bus. Galiausiai nenuostabu, kad ryto rutina lemia ne tik tos dienos būseną, bet ir bendrą žmogaus laimę. Taigi ką daryti iš ryto, kad kasdiena būtų miela?

Nubusti ir keltis. Miego mokslas įrodė, kad nubusti ir netrukus keltis yra kur kas sveikiau ir geriau nei varginantis snaudimas, kai kas kelias minutes skamba žadintuvas.

Vartoti skysčius. Praplauti organizmą iš vidaus yra lygiai taip pat svarbu kaip ir iš išorės. Vieni renkasi stiklinę arba dvi vandens. Beje, sveikiau – šilto vandens. Kai kurie į ją dar įmeta citrinos skiltelę, o kiti įsimaišo supermaisto, pavyzdžiui, spirulinos.

Mankštintis. Bent 10-ies minučių mankšta arba 20-30 minučių meditacija turi gydomųjų galių. Gydo ne tik kūną, bet ir sielą. Svarbu, tai daryti periodiškai, o netrukus ir pastebėsite, kad negalite nė dienos be mankštos.

Išsimaudyti. Praskalavus vidų ir atlikus mankštą, svarbu atgaivinti kūną ir iš išorės. Po dušu svarbu palįsti kas rytą, netgi jeigu tądien neplaunate plaukų. Dar geriau, jei dušas – kontrastinis. Jis ne tik gaivina, bet ir teigiamai nuteikia naujai dienai.

Įsižeminti. Suvokimas ir buvimas „čia ir dabar“ yra labai svarbi praktika norint išties patirti gyvenimo džiaugsmą. Neįtikėtina, tačiau bent 5 gilūs įkvėpimai ir iškvėpimai padės jums įsižeminti ir pabėgti nuo bereikalingų minčių apie praeitį ar ateitį.

Manifestuoti. Gerdami kavą ar valgydami pusryčius pamąstykite apie šios dienos tikslus. Galite juos užsirašyti. Toks manifestavimas padeda lengviau siekti to, kas užsibrėžta.

Pirmoji užduotis. Iš dienos užduočių išsirinkite tą, kuri užima mažiausiai laiko (iki 5-10 min) ir atlikite ją pirmiausia – tai bus puiki darbų pradžią. Pirmyn!

Beje, ar žinojote, kad pagal 21dayhero atliktą 60 žinomų ir sėkmingų žmonių (aktorių, vadovų, verslininkų, rašytojų) tyrimą, paaiškėjo, kad:

  • 90 proc. jų ryto NEpradeda nuo naujienų išmaniajame telefone.
  • 50 proc. jų keliasi 7 ryto arba kiek anksčiau.
  • 89 proc. jų valgo pusryčius.