Namų įsirengimas be dizainerių pagalbos - įmanoma misija!

Nekilnojamojo turto rinka klesti - vis daugiau jaunų šeimų ne vien tik pasvajoja apie naują, jaukų būstą šeimai, bet ir jį įsigyja. Jau turintys nuosavus gyvenamuosius namus nepraleidžia tinkamos finansinės galimybės investuoti - įsigyti antrą ar trečią nekilnojamo turto objektą nuomos ar rekreaciniais tikslais.

Ar tai būtų pirmasis, ar antrasis būstas, namų įrengimas gali tapti ne vien malonumą, smalsumą ir saviraiškos laisvę suteikiančiu užsiėmimu. Neturint patirties ir nežinant nuo ko pradėti, būsto įrengimas gali tapti tikru galvos skausmu.

Tad kaip įsirengti naujus namus be dizainerių pagalbos? Nuo kurių kambarių logiškiausia pradėti, kam skirti pirminį dėmesį?

Pasiruošiamieji būsto įrengimo darbai - pusė darbo

Apie naujo būsto įsirengimą geriausia pradėti galvoti dar prieš jį perkant, pavyzdžiui, taupymosi metu. Viena vertus, nejausite spaudimo laike, gebėsite priimti gerai apsvarstytus sprendimus: galėsite palyginti baldų, daiktų kainas, pasikonsultuoti su skirtingais tiekėjais, pasieškoti asmeniškai jums mieliausių sprendimų. Taip pat, turėsite laiko panaršyti Pinterest platformoje ir susidėlioti jums vizualiai patrauklią namų dekoro viziją, kad atėjus įrengimo dienai aiškiai žinotumėte savo prioritetus.

Antra vertus, įsigyti daiktus naujiems namams galėsite pradėti dar gyvendami senajame ar nuomojamame būste. Taip ne tik apsaugosite savo banko sąskaitą nuo didelių išlaidų vienu metu (įsirenginėjant viską vienu ypu), bet ir turėsite autentiškus, jums reikšmingus daiktus, kurie keliaus su jumis į naujus namus.

Nuo pradėti įsirenginėti naują būstą?

Pasibaigus naujų namų statybai ar įsigijus jau paruoštas įsukūrimui patalpas, žmonės nori kuo greičiau įsikelti. Šiame etape naujakuriai neretai pasirenka greičiausią kelią - užsisako standartinius, klasikinius baldus iš vieno tiekėjo, vienu apsipirkimu įsigyja tuo metu parduotuvėje siūlomas dekoracijas. Praėjus pirmajai susižavėjimo šviežiais namais bangai, supranta, kad jų namų erdvės - lyg iš katalogo, juose nejusti tuose namuose gyvenančių asmenybių. 

Išvengti šios klaidos gali padėti dvi esminės taisyklės: priminis įrengimas ir erdvių prioretizavimas.

Pirminis įrengimas - kad būtų galima gyventi

Norint įsirengti autentiškus, jaukius namus, svarbu suprasti, kad geriau namus įsirengti lėčiau, bet išvengiant didžiosios dalies kompromisų. Įrengimo procesą svarbu pradėti nuo erdvių, kurios yra būtinos tam, kad jau galėtumėte tame būste gyventi.

Svarbiausios pirminio įrengimo reikalaujančios erdvės: miegamasis, vonios kambarys ir virtuvė. Miegamojo kambarys tikrai neprivalo tuoj pat būti išbaigtas - pasirūpinkite ypač kokybišku čiužiniu ir patinkančiu lovos rėmu. Vonios kambario santechnika taip pat turėtų būti vieni pirmųjų naujų namų įrengimo žingsnių. Galiausiai, virtuvėje prioritetą teikite stambiajai buitinei technikai, kad galėtumėte pasigaminti maistą.

Pirminio įrengimo tikslas - galimybė gana komfortabiliai gyventi naujose patalpose naudojantis tuo, kas būtina. Šis etapas ypač svarbus, nes gyvendami tose erdvėse galite aiškiai pajausti patalpas ir įsirengti jas taip, kad būtų gera, kad jos būtų jūsų.

Erdvių prioretizavimas - kad būtų gera gyventi

Bene svarbiausia erdvė, kurią tikrai verta prioretizuoti naujuose namuose - miegamasis. Miegamojo kambarys yra ta erdvė, kurioje lankysitės norėdami pasiilsėti ir atsipalaiduoti. Miegamasis - tai reikšmingą gyvenimo dalį užimanti patalpa, kuri pirmiausia turėtų tapti jūsų saviraiškos erdve.

Investuokite ne tik į gerą čiužinį - nepamirškite, kad kambario emociją akimirksniu keičia lovą dengianti patalynė. Vos keli kokybiškos patalynės komplektai naujuose namuose leis atsiskleisti jūsų poilsio erdvei.

Vėliau galite pilnai pabaigti vonios kambario ir virtuvės įrengimą. Likusių kambarių, svetainės, drabužinės ir prieškambario erdves užpildykite ne iš skubos, bet iš erdvių pajautimo atkeliavusiais daiktais ir dekoracijomis.

Visa keičiančios detalės

Tikriausiai paskutinis, ilgiausiai trunkantis, bet magiškai erdvę ir nuotaiką joje transformuojantis procesas - detalių ir dekoracijų priderinimas.

Bet kokioms naujoms erdvėms gyvybės ir jaukumo labiausiai suteikia trys komponentai: augalija, tekstilė ir (sienų) dekoracijos.

Jeigu tik mėgstate, į kiekvieną arba dažniausiai gyvenamą kambarį ineškite augalų, gėlių. Gėlėmis puoštas miegamasis ne tik lepins grynesniu oru, bet ir suteiks jaukumo.

Taip pat, atkreipkite dėmesį į namuose esančią tekstilę. Tokios lengvai pakeičiamos detalės, kaip vonios rankšluosčiai, virtuvinė staltiesė bei patalynė, ne tik bus lengvai pritaikomos pagal jūsų nuotaiką, bet ir taps esminiais prabangos, namų kokybės elementais. Kokybiškas, spalviškai derantis vonios rankšluostis transformuoja vonios erdvę. Lininė patalynė neabejotinai taps ryškiausia miegamojo detale, kai į šį kambarį pakviesite pirmuosius svečius.

Galiausiai, išnaudokite lentynas bei sienas - autoriniai dailininkų paveikslai, jums patinkančio iliustratoriaus printai ar pakabinamos knygų lentynos padės sukurti unikalių, autentiškų, jūsų asmenybę atskleidžiančių namų pojūtį.