Artėjant mokyklai

Kūrybiškos vaiko kambario atnaujinimo idėjos

Artėjant mokyklai ar nuosekliam darželio sezonui vaikams tenka atnaujinti tiek garderobą, tiek mokslui svarbius dalykus. O štai rimtam kambario atnaujinimui laiko nelieka. Tad siūlome kelias nesudėtingas ir kūrybiškas idėjas, kurios neatims daug laiko ar kaštų, bet sukurs naujo sezono ir naujos pradžios įspūdį bei gerą nuotaiką.

Knygų lentyna

Šiais laikais knygos greičiausiai nėra mėgstamiausia vaikų laisvalaikio pramoga, tačiau kiekvienas jų turėtų turėti savo mėgiamą knygų kolekciją ir karts nuo karto ją atsiversti. Tad kodėl gi nepadarius šio, atrodo, archajiško, bet tokio svarbaus skaitymo įpročio labiau matomu?

Vaiko kambaryje pastatykite lentyną, kurioje knygas galima būtų talpinti viršeliais į priekį (tam puikiai tiks ir aukšta batų lentyna). Tai ne tik papuoš kambarį, bet ir nuolat primins, kokių gražių ir dėmesio vertų knygų turi jūsų mažasis.

Patalynė

Jei nenaudojate užtiesalo, kuris slėptų patalynę, ji tampa vienu iš ryškiausių vaiko kambario akcentų. Todėl atnaujinant patalynę, galima labai greitai atšviežinti ir viso kambario nuotaiką! Tik gerai apgalvokite spalvas, kad šios derėtų prie kambario interjero. Beje, atkreipkite dėmesį ir į patalynės sudėtį – svarbu, jog visos medžiagos būtų natūralios ir aukščiausios kokybės. Juk tai – jūsų vaikui!

Tipi

Augančiam vaikui reikia vis daugiau privatumo, tačiau kaip išlaviruoti, kad jis nebūtų nuolat užsidaręs durų? Šiais laikais labai nesudėtinga namų sąlygomis sukurti tipi palapinę, kuri vaikui taps ramybės ir jaukumo oaze. Net ir jūs be specialaus kvietimo negalėtumėte užeiti. Kartu tai išspręs ir neuždarytų vaiko kambario durų klausimą.

Galerija

Greičiausiai jau prikaupėte didelę paveikslų, kuriuos jums nupiešė jūsų mažylis, kolekciją. Patikėkite, prasidėjus mokyklai, ji tik didės, o piešiniai tik tobulės. Tad kodėl gi nesurinkus nereikalingų rėmelių, nenudažius jų viena spalva ir nepakabinus ant sienos? Juose vaikas galės smeigtuku įsegti savo naujausios kūrinius, o jūs tapsite šios meno galerijos nuolatiniu lankytoju!

Saviraiškos lenta

Jei jūsų mažasis neturi saviraiškos lentos, laikas jam tokią padovanoti! Patarimas – nekabinti, kad labai gražiai atrodančios ir madingos kreidinės lentos. Kodėl? Kreida dulka ant žemės, o paskui visa tai yra išnešiojama po namus. Tikrai to norite? Geriau išbandykite flipchart'ą arba prie sienos pritvirtintą rollerį su popieriumi.

PAPILDOMI PATARIMAI TĖVELIAMS:

Vieta žaislams

Vaiko kambaryje svarbu turėti aiškią ir apibrėžtą vietą žaislams. Ir jeigu žaislai ten nebetelpa ir ima nusėsti palanges, pakampes, o dar geriau išsibarsto už vaiko kambario ribų, tai reikšia, jog metas apsivalymui. Mažiau mylimus žaislus atiduokite draugų vaikams arba vaikų namuose augantiems mažyliams.

Unisex

Tikėtina, kad mūsų vaikai lygias teises suvoks kaip savaime suprantamą ir diskusijų net nevertą temą. Todėl netyčia ir ne iš blogos valios neprikiškime jiems savo senosios mokyklos vertinimų sukurdami labiau „berniukiškus“ ar labiau „mergaitiškus“ kambarius. Tegu spalvas ir sienų tematikas jie renkasi patys!