9 rudens / žiemos namų interjero tendencijos

Saulės spindulių kiekis sparčiai mažėja, o kelionių į šiltuosius kraštus greitai nenusimato – kyla natūralus klausimas, kas mus šildys šį rudenį ir žiemą? Nesunku nuspėti, kad ateinantį pusmetį kur kas daugiau laiko praleisime namuose. Tad kaip juos atnaujinti šį sezoną?

Erdvės-transformerės

Šiemet tapo dar populiariau paversti namus ta vieta, į kurią ne tik gera sugrįžti po darbų, bet ir dirbti. Neabejotina 2020 m. tendencija – multifunkcinės erdvės, kai virtuvė ar drabužinė darbo valandomis kūrybinių sprendimų dėka tampa ofisu, o po jų ir toliau atlieka savo įprastą funkciją.

Puošni tekstilė

Pūkuotas dekoras vazoje, medžiaginis sienos ornamentas, skirtingų raštų pagalvėlės, nauja miegamojo karalienė – patalynė, egzotinių motyvų kilimėlis – tai tik maža dalis idėjų, kaip greitai tekstilės gaminių pagalba atsinaujinti interjerą.

Kilimai kaip kambario centrai

Iš Rytų atkeliavusi tradicija, kai svarbiausias veiksmas namuose vyksta ten, kur yra kilimas, atranda savo reikšmę ir moderniuose vakarietiškuose interjeruose. Turbūt net neverta minėti, kad rytietiški smulkių motyvų kilimai šiuo metu yra populiariausi. Gal jau laikas iš naujo įvertinti ir savąjį?

Blyškios spalvos

Spalvos yra absoliučiai skonio reikalas, tačiau kasmet vis tiek labiau šlovinamos vienos negu kitos. Šį šaltąjį sezoną, panašu, kad namų interjero prekių pasiūloje pastebėsime daugiau karamelės, cinamono, terakotos atspalvių. Taip pat daugiau blyškių nei ryškių tonų.

Aplinkai draugiškas židinys

Kaip ir madoje, taip ir interjere, norint būti tendencijų priešakyje reikia rūpintis ne tik savimi, bet ir aplinka. Todėl net ir, atrodo, toks nekaltas elementas kaip įprastas židinys, kuris į orą išmeta daug kenksmingų medžiagų, 2020 m. yra keičiamas biožidiniu. Be to, biožidinį galima pastatyti bet kurioje namų vietoje, ir greitai.

(Pa)tvarios medžiagos

Tęsiant tvarumo temą, gyvenimo išbandymus atlaikančios medžiagos jau kurį laiką yra topų topas, juo išlieka ir šį sezoną: nesibraižantys paviršiai, tekstilė, nuo kurios lengvai nusivalo bet kokios dėmės, plaunami sienų dažai ir dar daug kitų (pa)tvarių medžiagų tampa prioritetinėmis renkantis naujienas į namus.

Kokybiška patalynė

Ypač dabar, kai namuose, o greičiausiai ir lovoje, praleidžiame dar daugiau laiko nei anksčiau, kokybiška, antialerginė, natūralaus audinio patalynė yra ne tik prabangių namų lakmuso popierėlis, bet ir praktiškiausia idėja atsinaujinant miegamojo erdvę.

Sodas namuose

Kartais net sunku patikėti, kokį poveikį mūsų savijautai turi ryšys su gamta. Ypatingai jo paieška tapo svarbi šių dienų žmogui, kuris gyvena mieste ir daugiausia laiko praleidžia įsmeigęs akis į ekranus. Todėl šiandien, kaip niekad, atsiranda vis daugiau interjero idėjų, kurios materializuojasi į augalų sienas, botanikos sodelius namuose, egzotinių augalų terariumus.

Abstrakcijos

Jei domitės, kokie raštai dabar yra populiariausi, tai – abstrakcijos. Taip, meno kūriniai persikelia į interjerus ir tokiu būdu abstrakcijos pasklinda visur: nuo indų iki patalų, nuo kilimų iki sienų. Abstrakčios spalvų ir formų dermės interjerui suteikia „meniškų“ namų nuotaiką ir, žinoma, individualumą.

Kas jau tikrai išeina iš mados

Tobulybė, kai interjeras primena gliamūrinį žurnalo viršelį.

Atviros lentynos, kai, pavyzdžiui, virtuvės erdvėje matosi visi sukabinti rakandai.

Šalti atspalviai, nes dabar interjeruose karaliauja jų priešingybė.

Sienos-akcentai, kai tarp visų sienų yra viena išsišokėlė (iš akmenų, mozaikos ar pan.).